Vossenjacht

Vossenjacht is een fantastisch spel om te spelen met een grote groep, bijvoorbeeld op kamp, of gewoon op een mooie dag met de gehele school.

Hoe gaat het in zijn werk?

De kinderen worden opgedeeld in groepen. De groepen vertrekken om de 2 minuten. Op de groepskaart wordt de vertrektijd en de aankomsttijd genoteerd. Wanneer het nodig is gaat er begeleiding met de kinderen mee. De kinderen mogen binnen een bepaalde tijd vossen gaan zoeken. De vossen zijn volwassenen die verkleed zijn. De vossen lopen gewoon in het afgesproken gebied rond. 

Wanneer de kinderen een vos vinden, krijgen ze van de vos een letter. Wanneer ze alle vossen hebben gevonden kunnen ze met de letters een woord maken. De leiding kan wanneer alle groepen binnen zijn gaan berekenen, welke groep het het beste heeft gedaan. Het van de losse letters gevormde woord moet natuurlijk goed zijn en de tijd moet zo snel mogelijk zijn.

Hierna kan met een echte prijsuitreiking de vossenjacht worden afgesloten.  Een leuk idee is om de ouders taarten te laten bakken. De groep die wint mag als eerste een taart uitkiezen en dan mag groep nummer 2 en ga zo maar door.

Hieronder nog een aantal ideeŽn voor de vossen:

Terug