Dit Sinterklaas verhaal is geschreven voor de onderbouw.  

 Hannie de heks en Sinterklaas.witch_1.gif (93562 bytes)

Hannie de heks woont samen met haar kat Halmer in een groot kasteel midden in het bos. Hannie woont heel ver weg van de stad. Hannie hoeft toch nooit boodschappen te doen, want zij tovert alles voor haar en Halmer.

Maar ieder jaar als Sinterklaas in Nederland komt dan kan hij het kasteel van Hannie en Halmer niet vinden. Hannie heeft Sinterklaas al drie keer een lange brief geschreven, waarin ze vertelde hoe lief en braaf zij en Halmer het hele jaar zijn geweest, en hoe graag zij ook eens een cadeautje wil en wat lekkere pepernoten.

Dit jaar is Sinterklaas weer in Nederland, en dit jaar gaat Sinterklaas extra goed zoeken naar het kasteel Van Hannie en Halmer. Toen Sinterklaas in Nederland aan kwam met de grote boot riep hij meteen de weg wijs piet bij zich. Piet, geef mij de kaart van Nederland! Ik ga het kasteel van Hannie en Halmer opzoeken. Sint zat te kijken op de kaart....ja daar midden in het grote bos....daar staat het kasteel. Maar daar gaan geen wegen naar toe?? Hoe moet ik die cadeautjes daar nou heen brengen???

Alle pieten en Sint gingen heel hard nadenken......... Hannie en Halmer moeten natuurlijk een cadeautje krijgen..... Op eens wist een piet het!!!! We gaan met de helikopter!!!!! Dus stapte Sint en piet in een helikoptertje wat vol zat met cadeautjes en pepernoten. Ze vertrokken op weg naar het kasteel. Maar het regende en het waaide...en het kleine helikoptertje moest heel hard zijn best doen om tegen de wind in te vliegen. Eindelijk vlogen ze boven het bos......Piet en Sint keken naar beneden......ja daar!!!! Daar staat het kasteel!!!!! Maar.......er staan allemaal bomen!!!!!! De helikopter kan niet landen......!!! ojee!!!!... hoe moeten de cadeautjes dan naar Hannie en Halmer????    

De helikopter vloog weer terug naar de grote boot. Sint en Piet gingen een beetje verdrietig naar binnen....Wat jammer zucht Sint.....ik wil zo graag Hannie en Halmer wat cadeautjes geven!

Alle Pieten en Sint gingen weer heel hard nadenken. Maar toen opeens hoorde ze wat....hihihhihii! hhhihiihiihi!!!! Weet je wie dat was??? Het was Ameriko.....het paard van Sinterklaas. DAT IS HET!!! Juichte sint!!! Ik ga op de rug van Ameriko!!!.... maar sinterklaas daar passen toch niet alle cadeautjes op??? Nee zei sint! Maar we kunnen het zusje en broertje van Ameriko ook uit de stal halen....Dan binden we een grote paardenkar voor de drie paarden en dan leggen we daar de cadeautjes op! Dan kunnen er nog wat Pieten mee ook!!!. Dus werden de drie paarden voor de kar vastgemaakt. Alle cadeautjes werden op de kar gelegd. De pieten en Sinterklaas trokken allemaal een regenpak aan....want het was heel koud en nat buiten. En toen....toen gingen ze op weg naar Hannie en Halmer.

Hannie en Halmer zaten lekker warm binnen....Halmer huilde een klein beetje....Ik denk niet dat hij nog komt dit jaar Hannie....snikte Halmer......

Zal ik maar wat pepernoten toveren vroeg Hannie??? Nee...laat maar zei Halmer.....alleen de echte Sinterklaas pepernoten smaken lekker.....

Samen zaten ze verdrietig voor het raam naar het vieze weer buiten te kijken......

Hee...... maar wat is dat??? Daar!!! Die grote wagen!! Met die lampjes en die mensen met die rode regenpakken!!!! Dat lijkt wel.........dat is........Dat is Sinterklaas met zijn pieten!!!!!!!!! Hannie en Halmer rende naar buiten ....hee!!! sint!!!! Kom snel binnen!!! Sinterklaas en zijn pieten kwamen snel binnen...Alle cadeautjes werden voor de openhaard gelegd... Zo Hannie en Halmer zei sint....Jullie zijn zo lief geweest en jullie hebben al een paar jaar geen cadeautjes gehad, maar nu kom ik het goed maken... als jullie blieft! En hij wees naar de cadeautjes en naar de grote zak pepernoten....allemaal voor jullie! En Hannie en Halmer waren zo blij....ze gaven alle pieten en sinterklaas een zoen op hun wang!

Dit onderstaande kringgesprek is vooral leuk om bij een kleuterklas te voeren.

Het kringgesprek:

Vraag: wat denken jullie dat Hannie de Heks aan Sinterklaas heeft gevraagd??? Als ik je naam noem dan zeg je wat jij denkt dat Hannie aan sinterklaas heeft gevraagd.

Wie weet wat de wegwijs piet allemaal doet? Denken jullie ook dat hij de grote boot bestuurt?

Heeft iemand van jullie het paard wel eens gezien? En weet je nog hoe het paard eruit zag??Weet iemand hoe je zo een soort paard noemt? ( schimmel).

Als je je schoen zet.. leg je er dan wel eens iets bij voor het paard? Wie legt er wel eens iets bij...en wat leg je er dan bij?

Weet iemand van jullie misschien hoe de muts van Sinterklaas eigenlijk heet? (mijter).

Terug