Gymles Heksen

Voorbereiding:

Voor deze les heb je de volgende materialen nodig: stokken, belletjes, toverstaf, blinddoek en een aantal heksenspulletjes. Denk bij de heksenspullen aan: een veer, steen, keteltje, heksenmuts, toverdrankje in een klein flesje etc.

Inleiding:

De kinderen mogen op een stok ( bezemsteel) door de zaal gaan vliegen. 

Kern:

Weg met de toverstok:

Opstelling: En speler (de heks) is tikker en staat in een hoek van de speelzaal. De anderen (de plaagkabouters) staan verspreid in de zaal. En van hen (de opperplaagkabouter) heeft een toverstaf de twee uiteindes vast. (dat is vooral voor de veiligheid) De kabouters geven de stok horizontaal aan elkaar door.

Juf geeft aan wanneer de heks komt om haar toverstok terug te eisen, de heks probeert de opperplaagkabouter te tikken. Dat valt niet mee want telkens is een andere kabouter de opperplaagkabouter. Afspraak: je mag niet gooien met de stok. En je moet hem met twee handen vast houden. 

  Afsluiting:

Allemaal in een kring, de heks zit met een blinddoek in het midden. Rondom haar staan wat van haar spulletjes. Op aanwijzen van de juf nemen sommige kinderen iets weg. Dan mag de heks kijken en zeggen wat er weg is, heeft ze het goed dan wordt het er weer bij gelegd. Raad ze het niet dan kunnen er aanwijzingen gegeven worden.

Terug